[...] 2% 165 g Oliwa z oliwek 7 g Chleb żytni razowy 135 g 22:30 – kolacja Mięso z kurczaka 100 g Kasza kuskus 70 g Otręby owsiane – Sante 5 g Cukinia 170 g Papryka czerwona 70 g Papryka zielona 50 g Oliwa z oliwek 15 g Dynia, pestki 10 g Cebula 25 g ŚRODA Posiłek Ilość 8:30 – Śniadanie Wiórki kokosowe 15 g Makaron [...]
[...] owsiane Pestki dyni Ser twarogowy chudy Rodzynki Śniadanie II ok. 10.00 Ryba parowana Chleb razowy Papryka konserwowa Obiad I ok.13.00 Ser twarogowy chudy Jajka Fasola czerwona Pieczarki konserwowe Oliwa z oliwek Obiad II ok. 16.00 Makaron razowy Pierś z kurczaka Marchewka Kapusta kiszona Oliwa z oliwek Wtorek Śniadanie I Płatki owsiane [...]
[...] w zgodzie z grupą krwi " dr D’Adamo. Rośliny strączkowe są ciężkostrawne i relatywnie bogate pod względem energetycznym. Uniwersalny jest zielony groszek i młoda fasola, czerwona soczewica, mała biała fasola oraz zielona fasola ,, mungo ", ewentualnie również strączki soi. Produkty mleczne - zasadniczo ani mleko, ani większość produktów [...]
[...] gotowane ziarna fasoli przykładać w for-mie kompresów. Woda po gotowaniu ziaren fasoli, użyta do prania tkanin wełnianych, nie powoduje utraty ich koloru. Kapusta (zielona i czerwona) Od około 4 tys. lat znana jest ze swoich właściwości leczniczych. Specjalnie przydatne są liście mające różnorodne zastosowanie. Surowa kapusta może być w leczeniu [...]
[...] w żołądku rakotwórczych związków (nitrozamin) ochrony przed infekcjami Główne źródła: Do najbogatszych źródeł witaminy C należą: warzywa: natka pietruszki, papryka czerwona, brukselka, brokuły, kalafior, szpinak, kapusta (włoska,czerwona i biała) owoce: owoce dzikiej róży, czarne porzeczki, truskawki, kiwi, owoce cytrusowe Objawy [...]
[...] PIECZONE ZIEMNIAKI Z KURCZAKIEM 30 minut SKŁADNIKI Kukurydza konserwowa - 30 g Mięso z piersi kurczaka- 200 g Ogórek kiszony - 60 g Oliwa z oliwek - 12 g Papryka czerwona - 100 g Ziemniaki - 450 g WYKONANIE 1. Umyj ziemniaki, ale ich nie obieraj. 2. Gotuj ziemniaki przez 15 min. 3. Ugotowane ziemniaki pokrój na drobne kawałki, [...]
[...] i prawdopodobnie padaczkę. Molibden Funkcje: Wchodzi w skład metaloenzymów biorących udział w metaboliźmie białek, tłuszczów i puryn. Źródła: Mleko, wątroba, fasola, czerwona kapusta, zielone części roślin, mąka pełnoziarnista, ryż naturalny, nasiona roślin strąkowych, sery, mięso i podroby. Zapotrzebowanie: Molibden wyraża się w [...]